Användarvillkor

Allmänt
Dessa köpevillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). ME Nordic AB (Organisationsnummer: 559115-9115) är den säljande parten. Du, ("kunden" nedan), är den köpande parten. Villkoren i detta Avtal är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor (produkter nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på https://www.nutrients.se

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

Beställning och orderbekräftelse
Hos ME Nordic AB beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. ME Nordic AB tar emot din beställning när du klickar på knappen "Slutför köp" i kassan.

Orderbekräftelse
När ME Nordic AB har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Orderbekräftelse" till den e-postadress som du angav när du beställde. När du klickar på knappen "Slutför köp" sluts detta Avtal.

Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att kontakta oss på halsonorden@nutrients.se. Vi svarar normalt inom 24 timmar men allra senast inom 48 timmar helgfria vardagar.

Priser och avgifter
Priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive mervärdesskatt (moms) enligt gällande skattesats. Moms för momspliktiga produkter debiteras med 6%, 12% eller 25% då olika produktslag har olika momssatser. Avgifter för frakt och betalning kan tillkomma vid varje beställning, se "Betalning" samt "Leverans" i detta Avtal för mer information.

Avgift för outhämtad försändelse
Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 149 kronor inklusive moms. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämta ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp. För mer information se "Ångerrätts- och returvillkor" nedan.

Erbjudanden
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på https://www.nutrients.se gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Rabattkoder
Rabattkoder är tidsbegränsade erbjudanden som inte kan kombineras med ytterligare rabattkoder eller andra erbjudanden om inte annat anges. ME Nordic AB förbehåller sig rätten att ändra den omfattning av sortimentet för vilken rabattkoden avser såvida rabattkoden inte omfattar en specifik produkt. ME Nordic AB förbehåller sig rätten att när som helst och utan vidare information avsluta rabattkoder och/eller erbjudanden. Vid otillbörligt bruk av rabattkoder eller erbjudanden förbehåller sig ME Nordic AB rätten att häva köp. Vid eventuell retur av produkten eller produkterna kan rabatten inte återbetalas och koden inte återanvändas.

Betalning

Vi erbjuder VISA, Mastercard, AMEX, Paypal och Klarna betalningsalternativ

Kreditkort
På nutrients.se kan du betala med VISA, MasterCard och AMEX. Det finns inga extra avgifter när du betalar med dessa betalningsmetoder.

Säkerhet
Nutrients.se är en webbshop som drivs på Shopify-plattformen. Shopify är certifierad nivå 1 PCI DSS-kompatibel. Denna överensstämmelse sträcker sig till alla nätbutiker som drivs av Shopify. Betalningskortindustrin Datasäkerhetsstandard (PCI DSS) är en informativ säkerhetsstandard för organisationer som hanterar kreditkort och betalkortinformation. Definierad av Payment Card Industry Security Standards Council, var standarden skapad för att öka kontrollerna kring kreditkortsdata för att minska kreditkortsbedrägerier via exponeringen.

PayPal
Enkla och säkra betalningar via PayPal. Ingen extra avgift.

Klarna
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för att betala inom 14 dagar finner du här.

Din rätt att returnera objekt påverkas inte av betalningsperioden, och du måste bara betala för de artiklar som du behåller. Se vår retur- och återbetalningspolicy för att lära dig mer.

Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

Fullgörande
ME Nordic AB påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Slutför köp" i kassan. ME Nordic AB har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.

Leverans
ME Nordic AB skickar beställningar under helgfria vardagar. Lagerstatusen anger aktuellt antal av produkten i lager. Generella leveranstider anges nedan. Skulle någon försening uppstå kontaktar vi dig och du har då rätt att häva köpet. Var alltid noga med att ange rätt adress när du beställer dina varor för att undvika försenad leverans.

Leveranstid:
Leverans sker normalt inom 1–5 arbetsdagar efter att ordern är lagd. Vid rea-tillfällen, kampanjer, helgdagar, helger och röda dagar kan leveranstiden förlängas. Om din leveransadress är längs lantbrevbärarlinje samt ö-bebyggelse utan normal broförbindelse kan leveranstiden komma att utökas med 2–3 helgfria vardagar.

Leveranssätt
Paketen sänds i samarbete med DHL och de sänds antingen som postpaket eller hempaket.

DHL Service Point
Kostnaden för detta leveranssätt är 49 kr. Paket skickas ditt närmaste ombud eller av kunden valt ombud. När paketet är framme hos utlämningsstället erhåller du en SMS-avisering om att paketet finns att hämta. Paketet skall hämtas ut inom 14 dagar från aviseringsdatum. Outhämtade försändelser återsänds till ME Nordic AB, du som kund blir då debiterad en återhämtningsavgift om 149 kr inklusive moms.

Transportrisk
Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att ME Nordic AB står transportrisken tills försändelsen har nått dig.

Ångerrätt och retur
ME Nordic AB tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt att returnera varan, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändrat skick och i originalemballaget. För majoriteten av våra produkter gäller även att plomberingen inte får vara skadad.

För retur måste du meddela oss inom 14 dagar från det att du mottagit varan att du kommer skicka den i retur. Du har då rätt till återbetalning senast inom 14 dagar från det att du meddelat om returen. Vi måste dock få in varan eller få ett bevis på att varan återsänts innan pengarna betalas ut.

Kontakta oss via e-post eller telefon innan du skickar tillbaka produkten.

Kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Vi rekommenderar att returen sker med Posten Varubrev eller Posten Företagspaket. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar.

Konsumentverkets ångerblankett
Du kan skriva ut Konsumentverkets ångerblankett och fylla i vid retur och du hittar den här.

Returadress
ME Nordic AB
c/o Mikael Loods Åkeri AB
Bolindervägen 14
635 10 Eskilstuna

Reklamation och tvist
För oss är det viktigt att du som kund är nöjd. Upplever du att vi inte har uppfyllt ett löfte eller att vi har levererat en produkt som inte motsvarar dina förväntningar så kontakta oss.

Kunden har rätt att reklamera en vara i tre år. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Att anmäla fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid. ME Nordic AB måste bevisa i det fall felet inte varit ursprungligt de sex (6) första månaderna, därefter är det kunden som måste bevisa att felet varit där från början eller beror på ett produktionsfel. Kunden måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig eller att det föreligger dröjsmål på ett ändamålsenligt sätt. Kunden ska ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen, tex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Som privatperson har du även möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) för att få din sak prövad. ARN är en statlig myndighet vars huvudsakliga uppgift är att opartiskt - och utan avgift för parterna - pröva konsumenttvister.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-post: halsonorden@nutrients.se

Retur vid reklamationsärende
Kunden skall kontakta ME Nordic AB innan en retur görs av en felaktig vara.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

Allmänna Reklamationsnämnden (ARN)
Box 174
101 23 Stockholm
http://www.arn.se

European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR):
För EU-medlemmar finns Tvistlösning på nätet för att hjälpa missnöjda kunder. Här kan du klaga på en vara eller tjänst som du har köpt på nätet och hitta en neutral utomstående part som kan hantera ditt ärende.

European Commision Online Dispute Resolution

Personuppgifter och sekretess
Uppgifter såsom personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till ME Nordic AB kommer att lagras och behandlas i digitalt format. ME Nordic AB ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen. Kundens uppgifter kommer att användas av ME Nordic AB för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet samt i marknadsföringssyfte från bolagets sida.

Personuppgiftsansvarig
ME Nordic AB (Org. nr 559115-9115)
Brännkyrkagatan 56
11823 Stockholm

Kunduppgifter som lagras:
- Namn
- Adress
- E-postadress
- Telefonnummer
- Köphistorik hos ME Nordic AB

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till tredje part, och nyttjas i de syften som anges nedan:

- Avtalspartner inom betalningstjänster i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.
- Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

Registerutdrag
Om du som kund ingått detta avtal i egenskap av privatperson har du rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut ett registerutdrag. Ett registerutdrag anger vilken information som finns sparad om dig. Du begär detta genom att skicka en undertecknad begäran till ovanstående postadress. Om de uppgifter vi har om dig är felaktiga, ofullständiga eller missvisande, korrigerar vi såklart dessa.

Avregistrering av kunduppgifter:
Du som kund kan vid skriftlig och undertecknad begäran få dina kunduppgifter hos ME Nordic AB raderade, med förbehåll för sådana uppgifter som krävs för att ME Nordic AB ska kunna upprätthålla god redovisnings- och bokföringssed.

Övrigt

Polisanmälan
ME Nordic AB polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier och bedrägeriförsök.

Diskrepans mellan olika publikationer
Om det föreligger skillnader mellan uppgifter på https://www.nutrients.se och andra publikationer skall de uppgifter som anges på https://www.nutrients.se ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Allt material som publiceras på https://www.nutrients.se, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan ME Nordic AB uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Cookies
Cookies, "kakor", är små textfiler som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På https://www.nutrients.se används följande typer av cookiefiler: Session cookies: "Sessions kakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies. Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram. Besökaren kan manuellt radera denna typ av cookie filer från sin dator. Om dessa filer raderas kan bland annat val som gjorts av besökaren på webbplatsen inte längre vara sparande vid nästa besök.

Du finner mer information om cookies på Post- och telestyrelsens hemsida, http://www.pts.se

Force Majeure
Skulle något av följande saker inträffa befrias ME Nordic AB från att fullfölja avtal. Detta gäller vid omständigheter utanför vår kontroll. Strejk, krig, nationellt undantagstillstånd, sabotage, naturkatastrofer, onormal nedgång i marknaden, åtgärder tagna av nationell regering, om bolaget blivit utsatt för kriminell aktivitet, större olyckshändelser och blockad.

Produktansvar
ME Nordic AB arbetar med produkttillverkare som är ansedda och respekterade i branschen. ME Nordic AB kan emellertid inte ansvara för en enskild produkts verkan eller funktion eller för ingående ingrediensers effekt för ett specifikt hälsotillstånd.

Produkterna bör inte användas som ersättning för läkarvård eller medicinering vid sjukdom utan bör användas som ett komplement för att uppnå en god näringsbalans och förebygga ohälsa.

Varubeskrivningarna på https://www.nutrients.se utgår bland annat från tillverkarens produktinformation. Ansvaret för eventuella felaktigheter i varubeskrivningar hänvisar vi till respektive tillverkare som även ansvarar för riktighet i innehållsförteckningar, produktinnehåll och doseringsanvisningar. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.

Kontaktuppgifter

Kundtjänst
E-post: halsonorden@nutrients.se

Mejlfrågor besvaras vanligtvis helgfri vardag inom 24 timmar.

Företagsuppgifter
ME Nordic AB
Brännkyrkagatan 56
11823 Stockholm

Organisationsnummer 559115-9115

Momsregistreringsnummer: SE559115911501

Bolaget har sitt säte i Stockholm och är registrerat för F-skatt och moms.

Lageradress
ME Nordic AB
c/o Mikael Loods Åkeri AB
Bolindervägen 14
635 10 Eskilstuna

Returadress
ME Nordic AB
c/o Mikael Loods Åkeri AB
Bolindervägen 14
635 10 Eskilstuna